Is uw kind

jaar oud? Meld uw kind dan aan bij een basisschool in Den Haag

Algemeen

eerstedag

 

Het is belangrijk dat kinderen in Den Haag die naar groep 1 gaan, allemaal een eerlijke kans hebben om op de school van voorkeur te komen. 

Daarom kunnen ouders hun kind nog maar bij één Haagse basisschool aanmelden. Dit beleid maakt het aanmelden voor ouders én scholen transparant en eerlijk.

De applicatie

Alle kinderen die zijn geboren op of na 1 oktober 2012 en naar groep 1 gaan, meldt u aan via de Aanmeldapplicatie. Zo minimaliseert u het aantal kinderen dat op dubbele wachtlijsten voorkomt. Ook bent u altijd in het bezit van de actuele gegevens van het kind door een koppeling tussen de applicatie en de Basisregistratie Personen (BRP) bij de gemeente Den Haag.

De applicatie kunt u vinden via de knop ‘Inloggen voor scholen‘ rechts bovenaan op deze website. Ouders hebben geen toegang tot de applicatie.

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf de eerste verjaardag van het kind tot en met 30 september daarna. Deze periode heet de ‘aanmeldperiode’. Uiteraard kunt u kinderen ook later aanmelden via de applicatie. De afspraak is om alle kinderen die naar groep 1 gaan aan te melden via de Aanmeldapplicatie.


 


De aanmeldprocedure in Den Haag gaat veranderen voor kinderen die geboren zijn op of na 1 oktober 2015. De informatie op deze website geldt niet voor hen. Uw schoolleiding is hierover geïnformeerd.