Is uw kind

jaar oud? Meld uw kind dan aan bij een basisschool in Den Haag

Wanneer aanmelden?

Als uw kind ongeveer 11 maanden oud is, krijgt u een brief van de gemeente. Hierin staat informatie over aanmelden bij een Haagse basisschool. U kunt de brief hier bekijken (opent in nieuw venster als .pdf-bestand).

U heeft de brief niet nodig bij het aanmelden van uw kind.

Aanmelden in de “aanmeldperiode”

U kunt uw kind aanmelden vanaf de eerste verjaardag van uw kind, tot en met 30 september daarop volgend. Dit noemen we de “aanmeldperiode”. Aanmelden kan bij één basisschool. Wisselen van basisschool kan uiteraard. U krijgt een brief van de school met de bevestiging van uw aanmelding.

Geboren in juli, augustus en september

Kinderen die in juli, augustus en september jarig zijn, krijgen de brief in juni. Ouders kunnen deze kinderen aanmelden vanaf 1 juli. Zo is er ook voor deze kinderen voldoende tijd om aan te melden voor 30 september.

Later aanmelden?

U kunt uw kind ook aanmelden na de aanmeldperiode, als hij of zij bijvoorbeeld twee of drie jaar oud is. De kans is dan groter dat sommige scholen geen plaats meer hebben.


De aanmeldprocedure in Den Haag gaat veranderen. Is uw kind geboren op of na 1 oktober 2015? Dan geldt voor uw kind een nieuwe procedure. De informatie op deze website geldt niet voor uw kind.