Is uw kind

jaar oud? Meld uw kind dan aan bij een basisschool in Den Haag

Hoeveel plaatsen heeft een school?

 

Op www.denhaag.nl/scholenwijzer vindt u informatie over alle scholen in Den Haag. Elke school zorgt dat het aantal beschikbare plaatsen, het aantal aanmeldingen en het aantal toegelaten kinderen op die website staan. Ook de regels die de school heeft voor toelating (toelatingsbeleid) staan op die website.

U bepaalt zelf bij welke school u uw kind aanmeldt. Aanmelden betekent niet altijd dat uw zoon of dochter ook echt bij die school terecht kan.

Aanmelden tijdens de aanmeldperiode

Aanmelden bij een school met 30 plaatsen en 15 aanmeldingen op het moment van uw aanmelding, biedt geen garantie tot toelating. Het kan zijn dat na u nog veel meer ouders hun kind bij die school aanmelden. U kunt uw kind ook aanmelden bij een school met 30 plaatsen en al 45 aanmeldingen. Het kan zijn dat uw kind toch wordt toegelaten. U krijgt op uiterlijk 21 oktober bericht van de school of uw kind is toegelaten.

Het maakt voor de kans op toelating niet uit wanneer u uw kind aanmeldt in de aanmeldperiode.

Aanmelden na de aanmeldperiode

Als u uw kind aanmeldt na de aanmeldperiode, bijvoorbeeld als uw kind twee of drie jaar is, kan het zijn dat de school die u kiest geen plaats meer heeft. Op de Scholenwijzer ziet u het aantal toegelaten kinderen op een school. De school kan u meer vertellen over de kans van toelating. U ontvangt binnen zes weken na aanmelden bericht of uw kind is toegelaten of niet.

 


De aanmeldprocedure in Den Haag gaat veranderen. Is uw kind geboren op of na 1 oktober 2015? Dan geldt voor uw kind een nieuwe procedure. De informatie op deze website geldt niet voor uw kind.